ALTA uses accessible design for rehabilitation center

brazilian architecture firm ALTA was commissioned with the expansion of the centro universitário metodista – IPA’scentral campus in porto alegre. the project’s brief asked for the addition of a new physical rehabilitation center that celebrates the tradition of the institution in physical education and physiotherapy teachings. …


the central square sits in the middle of the school’s campus

the contemporary design of the truss-based structure features a brise-soleil that reduces heat, and dominates the façade while creating shadows that play with the interior’s main gallery.

with all this in mind, the project results in a campus designed for people with disabilities, with the laws of accessibility applied throughout the scheme.

curated by (Lifekludger)
Read full article at Source:
ALTA uses accessible design for rehabilitation center

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: